Akupunktur

Akupunktur styrker kroppens egne ressourcer

Akupunktur er en flere tusinde år gammel behandlingsmetode, som stammer fra Kina, og bygger på anvendelsen af nåle, der stikkes ind i kortlagte akupunkturpunkter.

Ifølge den traditionelle kinesiske forklaring, siges akupunkturnålene at genoprette kroppens normale energibalance - Qi. Qi er den energi vi har arvet fra vores forældre og forfædre, samt den energi vi får fra ilt, søvn og den mad vi spiser.

Akupunktur er kendt for at være velegnet til følgende problematikker:

  • Smerter i muskler og led
  • Spændingshovedpine og migræne
  • Lindre kvalme og andre gener
  • Søvnproblemer
  • Mave/tarm system
  • Hudsygdomme
  • Stress symptomer (depression, træthed, søvnløshed)
  • Gynækologiske udfordringer (menstruationssmerter, overgangsalder mm.)

Teorien bag akupunktur er, at kroppen hjælpes i gang med sin egen helbredelsesproces og derfor har behandlingen også en generel positiv indvirkning på krop, psyke og immunforsvar.

Hvis du er i tvivl om akupunktur kan afhjælpe dine udfordringer, er du meget velkommen til at kontakte mig her.

Hvordan foregår akupunkturbehandling?

Akupunkturbehandling tager udgangspunkt i dine behov og udfordringer og foregår ved behandling med meget tynde sterile engangsnåle. Nålene placeres i de akupunkturpunkter, som er relateret til de områder, hvor du oplever symptomer og herigennem stimulerer de kroppens egen helbredelsesproces.

Man vil ofte kunne mærke stikket fra den tynde nål og måske opleve ømhed, eller følelsen af et lille stød. Det kan ikke sammenlignes med at blive stukket hos lægen og jeg oplever at folk som ellers har ”nåleskræk”, bliver overraskede over, hvor lidt de mærker en akupunkturnål.

Det er forskelligt fra patient til patient, hvordan det præcist opleves at få akupunktur, men mange føler sig tunge og dybt afslappede. Andre begynder at fryse eller svede lidt. Nogle gange kan man mærke effekten af behandlingen umiddelbart efter, mens andre gange kommer effekten først efter flere behandlinger.

Akupunkturbehandlingen starter med en samtale, hvor jeg skriver journal og laver puls og tunge aflæsning. Derefter placeres nålene, som skal virke i 20-40 minutter. Første behandling varer ca. 90 minutter og de efterfølgende behandlinger ca. 45 minutter.

Du vil typisk ikke opleve en virkning af akupunktur lige efter første behandling, da det er en virkning, som vil forekomme langsomt. Det vil typisk kræve 5-6 behandlinger, før du vil opleve en betydelig effekt, fordi kroppens egen proces skal igangsættes først.

For at kunne tilbyde akupunktur, har jeg fuldført en 3-årig uddannelse i traditionel kinesisk akupunktur hos nordisk akupunktur uddannelse (noakud.dk), som er en af de bedste skoler i Danmark. Jeg er også RAB-registreret i henhold til lov om alternativ behandling som akupunktør, hos foreningen for Praktiserende Akupunktører (PA) som er Danmarks største brancheforening af højtuddannede akupunktører og godkendt af sundhedsstyrelsen.

Jeg tilbyder også kranio sakral terapi

Jeg er også uddannet kranio sakral terapeut og har behandlet siden 2013. Kranio sakral terapi er en behandlingsmetode, som anvender blide tryk omkring hovedet, rygsøjlen og bækkenregionen, for at løsne op for kroppens spændinger. Ligesom med akupunktur, benytter kranio sakral kroppens egne ressourcer til at sætte gang i kroppens selvhelbredelse.

Kranio sakral terapi er en blid, rolig og dybdegående behandlingsform, hvor der ingen vrid eller knæk indgår, kun ganske lette tryk svarende til 5 gram. I forbindelse med en behandling vil jeg lytte til din krop og aktivere kroppens egne ressourcer. Der løsnes op for spændinger og rettes op på skævheder og ubalancer. Kranio sakral terapi er effektiv efter slag eller traumer på hovedet, ryg eller bækken. For eksempel efter fødselsskader, piskesmæld eller kraniebrud. Kranio sakral terapi er yderst effektivt ved diverse stress-symptomer, hovedpiner, svimmelhed eller spændinger i kroppen. Det kan være i kæberne, nakken eller i bækkenet.

Du kan læse om, hvad er kranio sakral terapi her.

Kontakt mig for mere information

Har du spørgsmål angående akupunktur, kranio sakral behandling eller noget helt andet, står jeg klar til at hjælpe.

Du kan finde mine kontaktinformationer her.

 

Akupunktur