Læs hvor godt Kranio Sakral Terapi virker

Der mange som er nysgerrige omkring kranio sakral terapi. Jeg bliver tit spurgt om, hvordan det egentlig virker, og bagved ligger spørgsmålet: Virker det overhovedet? Til det er mit svar, at ja, det virker og jeg skriver lidt om det her.  

Overordnet er kranio sakral terapi er en meget blid, men dybtgående manuel behandlingsform, som arbejder med kroppens egne ressourcer med det formål, at påvirke kroppen til selvhelbredelse. Behandlingsformen bygger på, at kroppen bliver “hørt og imødekommet” ved at terapeuten med sine hænder “lytter” til mærkbare rytmer og bevægelser i kroppen. Disse rytmer eksisterer livet igennem og er for nylig videnskabeligt dokumenteret som den tredje puls. Terapeutens respektfulde måde at møde kroppen på, gør at kroppen aktivt slipper sine bevidste og ubevidste spændinger. Alt i kroppen består af celler og hver celle er en del af vores energisystem. Derfor kan al manuel terapi, herunder kranio sakral terapi, betegnes som arbejde med det enkelte menneskes energi og kroppens egne ressourcer.

Historisk udspringer kranio sakral terapi fra en osteopatisk (manuel-medicinsk) metode og blev først beskrevet af den amerikanske osteopat og læge William Sutherland omkring 1920. Op igennem det 20. århundrede videreudviklede først Sutherland, og siden hans elever metoden og skabte teknikker, der blev en del af den osteopatiske behandlingsform. I 1970-erne forskede den amerikanske osteopat og læge John Upledger videre på disse optegnelser og udviklede kranio sakral terapien som selvstændig behandlingsform. Dette arbejde danner grundlaget for terapiformen, som vi kender den i dag. Kranio sakral terapi udøves i dag blandt andet af læger, sygeplejersker, fysioterapeuter og andet sundhedspersonale i USA, Europa, Australien og New Zealand. Den kom til Danmark midt i 80-erne. Du kan læse mere på min side om kranio sakral terapiens historie.