KST behandling af ryggen

Kranio sakral terapi fakta

Kranio sakral terapi støtter hjernens og rygmarvens nerver

Det er fakta at kranio sakral terapi, som forkortes kst, støtter hjernens og rygmarvens nerver og holder dem på plads ved at arbejde med følgende dele:

 • Knoglerne i kraniet, rygsøjlen og korsbenet (sacrum)
 • Membranerne, der holder hjernen på plads i forhold til kraniets knogler
 • Hjernevæsken (cerebrospinalvæsken), som cirkulerer omkring hjernen

Problemer i kroppen kan stamme fra fødslen, en ulykke eller fra slag i eksempelvis hovedet, ryggen eller på halebenet. Problemer kan også komme gradvist ved for eksempel en forkert kropsholdning, en traumatisk oplevelse eller langvarigt stress. Kranio sakral behandlingen består af blide tryk på knoglerne i kraniet, ansigtet, rygsøjlen og korsbenet.

Kranio sakral terapi fakta – en behandling, der frigør spændinger

Behandlingen frigør spændinger i de stærke membraner, forbedrer cirkulationen i hjernevæsken og løsner indeklemte nerver.

Overordnet har kranio sakral terapien følgende virkninger:

 • Genopretter balancen i centralnervesystemet
 • Fjerner stress i kroppen
 • Genopretter hormonbalancen
 • Afspænder muskler og skelet

Ved en behandling ligger klienten afslappet på en briks. Behandleren laver lette tryk på hoved, nakke, ryg og korsben hvilket frembringer en afslappet følelse i kroppen og sindet. Trykkene er på kun 5 gram, hvilket svare til vægten fra et A4 papir.

Læs mere om, hvad kranio sakral terapi kan gøre mod stress.

 

kranio sakral terapi fakta

Hvad er kranio sakral terapi?

Kranio sakral terapi er baseret på opfattelsen af, at der i kroppen er en rytme kaldet den kranio sakrale puls, hvor hjernevæsken pumpes rundt i kroppen omkring rygmarven og hjernen 6-12 gange i minuttet. Tanken omkring er, at den kranio sakrale puls får knoglerne i kraniet, korsbenet og membranerne imellem knoglerne til at lave ganske små bevægelser. Den kranio sakrale puls kan blive påvirket af slag, stød, stress, influenza og andre faktorer, som kroppen udsættes for. Dette kan give spændinger og dermed blokere bevægelserne i det kranio sakrale system og således påvirke den kranio sakrale puls.

Behandlere søger derfor at fjerne spændinger og blokeringen, så den kranio sakrale puls igen er optimal, ved at anvende lette tryk.

Denne blide behandlingsform aktiverer bl.a. kroppens egen genopbygning. Det sker ved at bindevævet slipper, hvormed der opstår et samarbejde med det centrale nervesystem. Dette samarbejde frigiver spændinger og genopbygger kroppen og dens balance. Selv vanskelige symptomer på kroppens ubalancer kan hjælpes med støtte fra ens eget nervesystem.

Kranio sakral terapi er en anerkendt behandlingsform

Terapien er en anerkendt behandlingsform, der bliver brugt til behandling af fysiske og psykiske symptomer, samt at fremme generel velvære. Ofte henvender klienter sig med:

 • Nakke-, ryg- og bækkensmerter (f.eks. migræne og piskesmæld)
 • Tinnitus, svimmelhed og balancebesvær
 • Stress, koncentrationsbesvær eller indlæringsproblemer
 • Hormonelle forstyrrelser
 • Bidfunktions- og tandproblemer

Har du spørgsmål i forhold til kranio sakaral terapi, og hvorvidt, det er den korrekte behandling for dine symptomer, skal du være velkommen til at kontakte mig på telefon 3014 3332 eller mmose@naturligbehandling4u.dk

Læs mere om kranio sakral terapi historien.

Du kan læse om Sundhedsstyrelsens råd vedrørende alternativ behandling – herunder kranio sakral terapi på siden www.srab.dk/behandlingsformer/kranio-sakral-terapi/

Tilbage til forsiden