kranio sakral nakken

Spændinger i nakken

Få løsnet op for dine spændinger i nakken med kranio sakral terapi

Rigtig mange, både børn og voksne, døjer med smerter og spændinger i nakken. De er svære at undgå, da vores dagligdag er fyldt med ting og gøremål, som nemt kommer til at give os en uheldig stilling med hovedet, der vejer en del mere end de fleste er klar over. Derudover er vi tit ikke opmærksomme på, at vi spænder, når vi har travlt og er fokuserede på opgaverne. Andre gange skyldes spændingerne en oplevelse med en akut belastning af kroppen, som har låst de små muskler i nakken – for eksempel et piskesmæld eller en hjernerystelse.

Kranio sakral terapi – forkortet kst – er en anerkendt alternativ behandlingsform, der fungerer ved at jeg meget blidt og nænsomt trykker de steder på kroppen, som er spændte eller værker. Med et tryk på kun ca. 5 gram, hvilket svarer til vægten fra et A4-ark, kan jeg hjælpe din krop med at løsne op for ubehagelige spændinger. Kranio sakral terapi er en understøttende terapiform, der anvender kroppens egne healende ressourcer.

Grundet de blide og rolige berøringer er behandlingsformen gavnlig for såvel voksne som børn.
Ønsker du at læse mere om, hvad kranio sakral terapi er så klik her.

Årsager og symptomer ved spændinger i nakken

Spændinger i nakken kan virke altoverskyggende hos den, som har spændingerne. Ofte vil man rent instinktivt spænde mere op i kroppen, hvilket kun gør tilstanden værre. Spændinger i nakken kan skyldes mange forskellige ting eksempelvis:

  • Fysiske traumer
  • En forkert arbejdsstilling
  • Dårlig kropsholdning
  • Bekymringer
  • Stress

Grundet nakkespændingernes mangeartede udspring, kan spændinger i nakken også føles forskelligt fra person til person. Eksempelvis kan de manifestere sig som:

  • Lokale smerter, der hvor spændingen sidder
  • Hovedpine
  • Svimmelhed
  • Koncentrationsbesvær

 

Hvordan foregår en behandling af spændinger i nakken vha. kranio sakral terapi?

Som autoriseret RAB-behandler kan jeg tilbyde behandling for spændinger i nakken og hjælpe dit nervesystem med at slappe af og genfinde balancen. Min blide og nænsomme tilgang kommer til udtryk i behandlingen, som finder sted i rolige omgivelser i min klinik. Du vil under behandlingen ligge afslappet på en briks, mens jeg behandlinger med lette tryk på din nakke og dit kranie.
Du kan her læse mere om mig og min baggrund her.

Antallet af behandlinger afhænger af, hvor dybt dine smerter sidder, men du burde allerede efter de første behandlinger opnå en mærkbar effekt på din krop. Ofte vil behandlingerne medføre en forbigående træthedsfølelse eller evt. smerte i kroppen. Dette er dog helt normalt, da det er et naturligt tegn på at kroppen arbejder videre med den healende proces, som behandlingen satte igang.

Jeg står klar til at hjælpe dig af med generne

Min klinik er placeret i Hellerup, tæt på offentlig transport, hvilket gør det nemt og hurtigt for dig at komme dine spændinger i nakken til livs. Så har du ubehagelige spændinger i nakken? Eller ønsker du blot at vide mere om kranio sakral terapi som forebyggelses- og behandlingsmetode? Så kontakt mig gerne på tlf. 30 14 33 22 eller på mail mmose@naturligbehandling4u.dk. Jeg ser frem til at høre fra dig.

Spændinger i nakken